Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies. Learn more
My tickets
User settings
Help / FAQ
Log Out
Organizer settings
Nimetoen suunn malli 4
Pambikallio & Markus Perttula - Dynamo 14.10.2022
Music
Friday, October 14 at 21:00 - 05:00
Dynamo
Linnankatu 7, 20100 Turku
Event description
Age limit: 18

Yksi viime vuoden kiinnostavimmista ja seuratuimmista tulokkaista, Pauliina Nymanin ja Lauri Kallion muodostama Pambikallio julkaisi odotetun debyyttialbuminsa maaliskuussa 2022 ja saapuu Dynamoon yhdessä Turkutaustaakin omaavan Markus Perttulan kanssa perjantaina 14. lokakuuta.

”Pambikallio” -albumi sai innostuneen vastaanoton niin yleisöltä kuin kriitikoiltakin. Yhtye on nostettu mm. YleX Läpimurto 2022 -listaukseen ja ollut ehdolla niin Indie Awardseissa kuin Femma-gaalassakin vuonna 2022.

Pambikallio on hurmannut suomenkielisellä psykedeliapopillaan heti ensijulkaisuistaan lähtien. Yhtyeen unenomainen, pehmeä ja leikittelevä soundi kietoo kuulijan tiukasti verkkoonsa. Suloisen ja vastustamattoman ulkokuoren sisältä paljastuu kuitenkin häpeilemätön ja ravisteleva helmi.
Pambikallio on Pauliina Nymanin ja Lauri Kallion perustama yhtye, joka sai alkunsa Göteborgissa vuonna 2019. Duona aloittanut yhtye kasvaa keikoille nelihenkiseksi bändiksi Jon Petterssonin (basso) ja Teemu Mustosen (rummut) täydentämänä.

”Kallio ja Nyman ovat vastuussa taiteestaan alusta loppuun ja näin he luovat oman sadunomaisen mikrokosmoksensa. Levyn avaavasta ihanasta jazzballadista svengaavien aurinkopoppisten kautta törkeimpiin surinasoundeihin ja kaikuliplatteluihin kaikki yksityiskohdat sirkuttavat samaa viestiä. Tämä levy on tehty ajatuksella, rakkaudella ja taidolla.” Pekka Laine / Soundi

https://open.spotify.com/artist/0IDSJa4NZqzjo1kwUi7ey5?si=eRq42WqAQTaipzqUqmChlg

Markus Perttula on 36-vuotias laulaja-lauluntekijä, joka on suurimman osan elämästään työskennellyt musiikin parissa ja on vieraillut laulun lisäksi myös kontrabasistina eri julkaisuilla. Tämän hetken kuunnelluimmat Markuksen laulamat kappaleet Spotifyssä ovat Sans Paraden Hyperborea, Jori Sjöroosin
Animals sekä ROOXXin Summertime Low.

Markus Perttulan kehuttu kolmas sooloalbumi Aarnivalkea julkaistiin helmikuussa 2021. Levyllä kuultiin americanan, kamaripopin ja indiemmän elektron sekoituksena välähdyksiä kuolemasta ja rakkaudesta sekä peloista ja unelmista. Lyyrisen laulannan ja unenomaisen tunnelmoinnin alle kerrostui laajempaa ihmisyyden ihmettelyä. Soit se silti -levy-yhtiön julkaisema omakustanne sai Kulttuuritoimituksen vertailemaan Markuksen musiikkia Jeff Buckleyyn, Minä ja Ville Ahoseen, Owen Pallettiin sekä Patrick Wolfiin.

https://open.spotify.com/artist/0KOsZUUpyfo5qbb7YNEOEv?si=ZXHUif1TRh6c2XwddVAinQ
Pääsylippu - ennakko
13 €
+ 1.54 € service fee