Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies. Learn more
My tickets
User settings
Help / FAQ
Log Out
Organizer settings
Keyimage theheat chef anne sophie pic maison pic valence france courtesy maison pic
Doc Lounge Turku esittää: The Heat – a Kitchen (R)evolution
Film
dokumenttielokuva
elokuva
dokumentti
Tuesday, March 12 at 18:00 - 21:00
Bar Ö
Linnankatu 7, 20100 Turku
Event description
Age limit: 18

Ammattikokkaus on kilpailuhenkinen laji, jossa pärjääminen vaatii häpeämätöntä luonnetta. Nainen voi pärjätä kilpailussa vain, jos hän pystyy kestämään sitä kaikkea hiillostusta.

Dokumentissa keskustellaan seitsemän naiskokin kanssa, jotka ovat "vallankumouksen" eturivissä. Ravintoloiden keittiöissä ahtaat tilat, kovat paineet ja temperamenttiset ammattilaiset yhdessä synnyttävät myrkylliset olosuhteet, joissa kenen tahansa on vaikea pärjätä - puhumattakaan pääkokin paikalle pääsemisestä.

Naisille tilanne on vielä vaikeampi. Menestyksekkään ravintolan pyörittäminen on vaikea tehtävä, etenkin kun matkantekoa vaikeuttaa oma sukupuoli. Yhä useammassa maailman parhaista ravintoloista on naisia johtoasemissa, ja tämä kulttuurinen muutos murskaa machoilmapiiriä, jonka mukaan julkkiksia ovat vain miehiset "pahiskokit".

Elokuvassa ovat niin New Yorkin tähtikokit Anita Lo ja Amanda Cohen sekä ranskalaisen keittiön kuningatar, Anne-Sophie Pic. Kaikkiaan seitsemän kokkia jakavat kokemuksensa siitä, miten he selättivät epätasa-arvoisen järjestelmän ja käsittelivät häirintää yrittäessään vain tehdä herkullista ruokaa. He osaltaan ovat määritelleet ruokailukokemuksia uudelleen: kun pieni maistiainen muutoksesta on saatu, takaisinpaluuta ei ole.

Ohjaus: Maya Gallus
Kanada 2018
Kesto: 75 min.

MITÄ? The Heat - A Kitchen (R)evolution -dokumenttielokuva ja oheisohjelmaa, 12.3.2019
MISSÄ? Bar Ö
Pääsylippu
4.42 €
+ 0.58 € service fee