Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä palveluitamme sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää
Ostetut liput
Käyttäjätilin asetukset
Tuki / UKK
Kirjaudu ulos
Järjestäjätilin asetukset
Facebook resiez820
Chalmersspexet 2022: H. C. Andersen
Teatteri
Spex
Chalmers
Chalmersspexet
perjantai, 25 marras 18:00 - 21:00
Studioscenen, Åbo Svenska Teater
Eriksgatan 13, 20100 Åbo
Tapahtuman kuvaus
Kemistklubben vid Åbo Akademi rf är åter igen värdar för Chalmersspexets Åboföreställning. Spexet framförs av studerande från Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg. Årets titelkaraktär är H.C. Andersen.

Hans Christian Andersen är Danmarks kanske främsta sagoberättare. Hans sagostunder lockar allt från ryktbara författare till kungligheter. När det gäller att handskas med människor utanför sagornas värld kan det dock hända att författaren brister något i sin teknik.

-------------------
H. C. Andersen lever en lugn tillvaro i sin lilla stuga i pittoreska Odense i Danmark. Denna kan väl knappast hotas av tillfället att få läsa sina sagor på det kungliga slottet? Kung Fredrik VII verkar ju uppskatta sagorna och har bjudit in en uppsjö med kända gäster. Charles Dickens och hans dotter Kate har kommit ända från England för att lyssna och den mycket intelligenta filosofen Sören Kierkegaard har tagit tid från sitt späckade schema för att närvara. Att kungens faster, Prinsessan Charlotte av Danmark, mest verkar tycka att Andersen agerar förband för kvällens verkliga stjärna Jenny Lind gör detsamma. Andersens och Jennys förra möte var väldigt trevligt. Kanske fanns det till och med ett romantiskt intresse där? Jo så måste det vara. Hon fixade ju till och med till håret medan de pratade. Vad är detta rykte om en förlorad tronarvinge som pratas om på festen? Vem skulle det kunna vara och vad skulle kungligheterna göra om de fick tag på denne?


Dörrarna öppnas kl 17.30. Välkomna!
Studerande
15 €
+ 1.61 € palvelumaksu
Utexaminerad
25 €
+ 2.50 € palvelumaksu