Ostetut liput
Käyttäjätilin asetukset
Tuki / UKK
Kirjaudu ulos
Järjestäjätilin asetukset
Ticted2
Akademiska Spexet: Mannerheims Memoarer
Teatteri
tiistai, 28 marras 18:00 - 22:00
Kåren
Tavastgatan 22, 20500 Åbo
Tapahtuman kuvaus
Akademiska Spexet vid Åbo Akademi presenterar Mannerheims Memoarer! Det är en föreställning du inte vill missa! Årets spex är även skrivet för att fira Finlands 100 åriga självständighet.

Dörrarna till festsalen och baren öppnar kl: 17:30.

Biljettförsäljning (kl: 11-13):
Torsdag 16.11 Gado
Måndag 20.11 Arken
Tisdag 21.11 Fänriken
Onsdag 22.11 Novia
Torsdag 23.11 Kåren

9 mars 1917
St. Petersburg, Ryssland

Idag är icke olik gårdagen. Ty likt gårdagen, är det finska folket ej ett självständigt folk. Ett självständigt Finland kan icke längre nås utan hjälp av högre makter. Beskedet om den instabila situationen i St. Petersburg fick mig att se nya möjligheter för att kunna säkra fosterlandets framtid. Strejkerna och demonstrationerna under Februarirevolutionen skakade om Rysslands ledarskap. Tsar Nikolaj II blev tvungen att abdikera; makten i Ryssland är icke längre stabil.
Jag beslöt mig därmed att bege mig till St. Petersburg för att finna ett sätt att utnyttja oroligheterna till att slutligen frigöra Finland från Ryssland. Den aktuella maktkampen spelas mellan Vladimir Lenin och Alexander Kerenskij, två herremän med ytterst olika åsikter. Dessa två hade genom förhandling kunnat vara lösningen till ett självständigt Finland. Dock lyssnar Lenin och Kerenskij inte ens på varandra, och Tsaren har inlett en personlighetskris. Hur skall jag gå då till väga för att få Finland självständigt då det inte finns någon maktfigur att ta fäste vid? Må det finska folkets framtid ligga i ödets händer...

Carl Gustaf Mannerheim