Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies. Lär dig mer
Mina köpta biljetter
Användarinställningar
Support
Logga ut
Arrangörinställningar
The price we pay
Night Visions Turku V: The Price We Pay
Film
NightVisions
Logomo
fredag, 25 nov 17:00 - 18:40
Logomo, KINO-sali
Köydenpunojankatu 14, 20100 Turku
Evenemangets beskrivning
Åldersgräns: 18

Yllätyshitillään Versus (2000) kulttimainetta niittäneen ja vereslihaisella Clive Barker -filmatisoinnilla The Midnight Meat Train (2008) Night Visions -yleisöä hemmotelleen Ryûhei Kitamuran ura on ollut ylä- ja alamäkeä. The Price We Pay palauttaa mestarin kirkkaimpaan valokeilaan, tällä kertaa puhdasverisellä grindhouse-elokuvalla.

Kun panttilainaamon ryöstö menee perseelleen, pomomies Cody (Stephen Dorff) ja murhanhimoinen Alex (Emile Hirsch) pakenevat syrjäiselle karjatilalle nuolemaan haavojaan. Matkassa ovat Alexin haavoittunut veli Shane (Tanner Zagarino) ja mukaan kaapattu panttivanki Grace (Gigi Zumbado). Epäonnisten ryöstäjien ongelmat ovat kuitenkin vasta alussa: isäntäperhe on palaamassa kotiin, ja tilan päätoimiala ei välttämättä ole karjanhoito.

Kovaotteisena rikostrillerinä käynnistyvässä elokuvassa Quentin Tarantinon Hämärästä aamunkoittoon kohtaa Tobe Hooperin Teksasin moottorisahamurhat. Tässä vaiheessa kokeneemmat gorehoundit luulevat tietävän mitä on luvassa, mutta Kitamuralla on muutama omakin ässä hihassa.

Stephen Dorffin (Blade) ja käsittämättömän sekopäisen roolin tekevän Emile Hirschin (Once Upon a Time… in Hollywood) lisäksi mukana nähdään kulttikasvo Vernon Wells (Commando, Mad Max 2). Yli kaksimetrisen huippumallin Erika ”Amazon Eve” Ervinin roolihahmo on jo ristitty ”naispuoliseksi Leatherfaceksi”.

The Price We Pay on praktikaalisten efektien juhlaa. Sen asenne muistuttaa wanhoista hyvistä ajoista, jolloin kauhuohjaajien ei tarvinnut huolehtia siitä, onko elokuva tarpeeksi kiltti suoratoistopalveluun.

Elokuvan alkukuvana Juhannustaika (8 min, Ida Kumpulainen, Suomi 2022).

Maa ja vuosi: USA 2022
Ikäraja: 18
Kesto: 85 min
Ohjaus: Ryûhei Kitamura
Käsikirjoitus: Christopher Jolley
Tuotanto: Mark Andrews, Jessica Bennett, Robert Dean, Stephanie Denton, Bill Kelman, Todd Lundbohm, Andre Relis
Kuvaus: Matthias Schubert
Musiikki: Aldo Shllaku
Rooleissa: Stephen Dorff, Emile Hirsch, Gigi Zumbado, Vernon Wells, Tanner Zagarino, Erika Ervin
Kieli: englanti
Tekstitys: ei tekstitystä
Formaatti: DCP
Elokuvalippu
9.05 €
+ 0.95 € serviceavgift