Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies. Lär dig mer
Mina köpta biljetter
Användarinställningar
Support
Logga ut
Arrangörinställningar
Prisoners of the ghostland
Prisoners of the Ghostland
Film
NightVisions
Logomo
fredag, 3 dec 21:00 - 22:55
Logomo, KINO-sali
Köydenpunojankatu 14, 20100 Turku
Evenemangets beskrivning
Åldersgräns: 16

Kahden hullun koiran, Sion Sonon ja Nicolas Cagen tiet ovat viimein vieneet yhteen, ja yhteinen sävel ja synergia on selvästi löydetty. Prisoners of the Ghostland on nautinnollista post-apokalyptistä kummitustoimintaa, jonka tyylinä on Kill Billin, Mandyn ja Mad Maxin sekä Alejandro Jodorowskyn avainteosten visuaaliseen välimaastoon asettuva, yltyvä surrealismi.

Suurielkeinen Kuvernööri (Bill Moseley, The Devil’s Rejects, The Texas Chainsaw Massacre 2) hallitsee Samurai Townia, anakronistista paikkaa, jota kansoittavat kaksintaisteluja janoavat western-pistoolisankarit, samurait ja törkeyksiä huutelevat geishat. Kuvernööri haluaa pankkiryöstöstä kiinni jääneen kovanaaman (Cage) palauttamaan karanneen lapsenlapsensa (Sofia Boutella, Climax, Atomic Blonde). Aikapommipuvulla motivoitu Nic Cage lähtee hakemaan naista Ghostlandista, aaveiden piirittämältä vyöhykkeeltä, josta liikkuu villejä tarinoita.

Idän ja lännen törmäys näkyy kaikessa: jenkkikäsikirjoittajat Hendry ja Safai ovat tuoneet uutta kulmaa Sonon visioihin, mutta kulttiohjaajan ote näkyy vahvana kaikessa. Rooleihin on valikoitu jo mainittujen huipputyyppien lisäksi Nick Cassavetes (The Wraith, Blind Fury), Tak Sakaguchi (Versus) ja liuta Sion Sonon aiemmista tuttuja sivuosakasvoja, jotka välillä esittävät musikaalinumeroita.

Tällaisista aineksista luulisi syntyvän hallitsematon kaaos, mutta jotenkin Ghostland vain toimii; täydellisellä unilogiikalla, jatkuvasti uusia yllätyksiä tarjoillen. Nicolas Cage ei useinkaan ole ollut järjen äänenä itse, mutta nyt hän on ankkuri, joka huolehtii katsojasta raivoavalla hulluuden merellä. Cagen fanit saavatkin nauttia täysillä: mies on huimassa vedossa niin fyysisesti kuin verbaalisesti – ja on itse sanonut, että Prisoners of the Ghostland lienee “villein elokuva, jossa hän on ollut”.

Elokuvan alkukuvana The Return of Shitters (9 min).

Maa ja vuosi: USA / Japani 2021
Ikäraja: 16
Kesto: 103 min
Ohjaus: Sion Sono
Käsikirjoitus: Aaron Hendry & Reza Sixo Safai
Tuotanto: Nate Bolotin, Michael Mendelsohn, Ko Mori, Laura Rister, Reza Sixo Safai
Kuvaus: Sohei Tanikawa
Musiikki: Joseph Trapanese
Rooleissa: Nicolas Cage, Sofia Boutella, Bill Moseley, Nick Cassavetes, Tak Sakaguchi
Kieli: englanti
Tekstitys: suomi
Formaatti: DCP


Koronapassi vaaditaan 16 vuotta täyttäneiltä!
Elokuvalippu
7.59 €
+ 0.91 € serviceavgift