Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies. Lär dig mer
Mina köpta biljetter
Användarinställningar
Support
Logga ut
Arrangörinställningar
The final terror v2
The Final Terror
Film
NightVisions
Logomo
fredag, 3 dec 19:00 - 20:30
Logomo, KINO-sali
Köydenpunojankatu 14, 20100 Turku
Evenemangets beskrivning
Åldersgräns: 18

Matkustusrajoitukset ovat saanet aikaan myös sen, että takana on kaikkien aikojen eräretkeilykesä. Sen kunniaksi Night Visions Turku tarjoilee nyt kovan luokan camping-klassikon, jota yksikään elokuvabisneksen toimija ei uskaltanut edes yrittää tuoda valkokankaille 1980-luvun Suomessa.

Joukko nuoria metsänvartijoita lähtee tyttökavereineen viettämään eräjormahenkistä vapaa-aikaa syrjäseudun jylhiin ikimetsiin. Uskalikkoja eivät pelota lähiseudun mielisairaala tai alueella äskettäin tapahtunut kaksoismurha, mutta onko legendassa tunkeilijoita tappavasta luolanaisesta sittenkin jotain perää? Oli tai ei, nyt ei missään nimessä kannata harrastaa varomatonta seksiä eikä tehdä mitään tajunnallisia kokeiluja ruoholla ja sienillä.

Pirullisia Rambo-tyyppisiä ansoja virittelevän erämaahullun armoille joutuva tähtikaarti on edustava kokoelma tulevia isoja nimiä Daryl Hannahista Rachel Wardiin ja Joe Pantolianoon. Nousevista tähdistä löytyy linkki myös elokuvan julkaisustrategiaan: The Final Terror valmistui jo vuonna 1981, mutta kotimaansa valkokankaille se päätyi vasta kaksi vuotta myöhemmin Daryl Hannahin lyötyä läpi Blade Runnerissa.

Tekniikkapuolella elokuvan kantavat voimat löytyvät shokkitilanteiden skarpista leikkauksesta sekä yöllä ja päivällä kiitettävän komeasta ulkokuvauksesta. Ohjauksesta ja kuvauksesta (salanimellä Andreas Davidescu) vastaa Andrew Davis, joka kohosi sittemmin Steven Seagal -klassikoiden (Nico, Kaappaus Merellä) kautta Hollywoodin megaluokan toimintaelokuvien (Takaa-ajettu, Sivulliset uhrit) luottonyrkiksi.

Maa ja vuosi: USA 1983
Ikäraja: 18
Kesto: 82 min
Ohjaus: Andrew Davis
Käsikirjoitus: Jon George, Neill D. Hicks, Ronald Shusett
Tuotanto: Joe Roth
Kuvaus: Andrew Davis
Musiikki: Susan Justin
Rooleissa: Rachel Ward, Daryl Hannah, Adrian Zmed, John Friedrich, Mark Metcalf, Joe Pantoliano
Kieli: englanti
Tekstitys: ei tekstitystä
Formaatti: 35 mm


Koronapassi vaaditaan 16 vuotta täyttäneiltä!
Elokuvalippu
7.59 €
+ 0.91 € serviceavgift