Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies. Learn more
My tickets
User settings
Help / FAQ
Log Out
Organizer settings
Wimme rinne 1 1024x1024
Sibbe Live!: Wimme & Rinne
Music
konsertti
joiku
ambient
Wednesday, February 1 at 19:00 - 20:15
Sibeliusmuseum
Piispankatu 17, 20500 åbo / Turku
Event description
Vårt lands mest internationellt kända samtida jojkare Wimme Saari och den hyllade saxofonisten och klarinettisten Tapani Rinne, som inledde sin karriär inom experimentell jazz, har samarbetat i över 30 år. Wimme deltog i Rinneradios Joik-album 1992, medan Tapani har varit musiker och producent på Wimmes tre första album.

De enda ljudkällorna i Wimme & Rinnes musik är den mänskliga rösten och basklarinetten. I princip skulle hela verket kunna vara minimalistiskt, kargt och ålderdomligt, och de musikaliska elementen sparsamma, men de är rika. Musiken är känslig, men också brinnande, med mörka ambient-toner och elektronisk svärta.

Wimme Saari, jojk
Tapani Rinne, basklarinett, elektronik

Aleksi Myllykoski, mixning, elektronik

*********************************************'

Maamme kansainvälisesti tunnetuin nykyjoikaaja Wimme Saari ja kokeellisella jazzilla uransa aloittanut arvostettu saksofonisti ja klarinetisti Tapani Rinne ovat tehneet yhteistyötä jo yli 30 vuotta. Wimme vieraili jo RinneRadion Joik –albumilla 1992 ja Tapani on puolestaan toiminut muusikkona ja tuottajana Wimmen kolmella ensimmäisellä bändilevyllä.

Wimme & Rinne -duon musiikin ainoat äänilähteet ovat ihmisääni ja bassoklarinetti. Kokonaisuus voisi periaatteessa olla minimalistinen, karu ja arkaainen, ja musiikin elementit niukkoja, mutta ne ovat rikkaita. Musiikissa on herkkyyttä, mutta myös kiihkoa, dark ambientin sävyjä ja elektronista tulikiveä.


Wimme Saari, joiku
Tapani Rinne, bassoklarinetti, elektroniikka

Aleksi Myllykoski, bassoklarinetti, elektroniikkaStuderande, Pensionär/Opiskelija, Eläkeläinen
12 €
+ 1.50 € service fee
Vuxen/Aikuinen
15 €
+ 1.61 € service fee